Related Posts with Thumbnails

5 Eylül 2010 Pazar

İzindeyiz PuCCa abla!



"Ohaa, süper bu, aşırı komik" derken bir bakmışım, yarılanmış kitap. O birrr fenomen, o biirr Marilyn hastası, o biirrr.. PuCCa!
Uzun zamandır blog yazdığı söyleniyor, fakat ben daha adını hiç duymamıştım ve tabii doğal olarak kitabı okurken tanıdım yavaş yavaş. Çoğu kişi ilk bakışta "aa okunmaz lan bu, kız kitabı" diyebilir ama aslında pek de değil. Zaten arka kapaktaki yorumların da yarısı erkeklere ait :p bu yüzden güvenle alıp okuyabilirsiniz beyler..!
Kitap yorumuna gelecek olursam, bir günde bitirebilirsiniz kitabı. O kadar eğlenceli ve o kadar da güzel bir yaz kitabı. Dersanem ve işlerim olduğu için üç günde bitirdim, ama olmasaydı ben de bir günde bitirebilirdim. Bir başlıyorsunuz, bir bakmışsınız 100.sayfadasınız. Oha ne çabuk geçti derken, bir bakmışsınız 180lerdesiniz. (en azından ben böyle yaşadım) Çok çabuk sindiriliyor kitap.
Çoğu yerleri komik, hem de nasıl. Yani gerçekten çok güldüm, ve hatta bir ara, kitap ayracını içine koyup, kitabı bir kenara bıraktım ve gülmeye devam ettim. Her ne kadar komik yerler olsa da, elbette üzüldüğüm yerler de oldu. PuCCa'nın geçmişi gibi. Şimdiki hayatı gayet toz pembe görünse de, geçmişte yaşadıkları, annesi ve anneannesi... gerçekten üzücü.
PuCCa kimliğini gizliyor. Nedenini yazmamış kitapta, ama gizlemesi de iyi olmuş. Yeterince kendini betimlediği için, genel olarak bir PuCCa canlandırıyorsunuz zaten kafanızda.
PuCCa televizyoncuymuş, hatta yakın bir zamanda programı falan başlayacak diye gördüm bir yerlerde, fakat hiiç duymamıştım daha önce. Ama öğrendiğim iyi oldu, gerçekten merak ediyorum bu uçuk bayanı.


Tam bir Marilyn Monroe hastası, ve tabii ben de Marilyn sever biri olarak bu yanını takdir ettim. Sanırım kendine yakın buluyor. Eh, Marilyn sevilmez mi yahu?
"Happy birthday Mr President!"
Neyse, bu kitabı da şiddetle tavsiye ettikten sonra, gelelim karakterlere:
Bayan Kaltak: PuCCa'nın sinir olduğu bir kişilik. Kız bildiğin kaltak ama, dediği gibi yani. Bir yılışmalar, bir yayılmalar falan.
Pekmez: PuCCa'nın çıktığı çocuk (eski çıktığı yani), Bayan Kaltak çok sulandı buna.
Erik: Pekmez'in yakın bir arkadaşı, daha sonra PuCCa, Erik'e aşık oluyor.
EsmaCeyhan: Ehm, ilk başta PuCCa'nın dostu gibi görünse de, sonraları PuCCa'nın bir numaralı düşmanı oluyor. Ayrıca Erik'e deli gibi aşık.

Ayrıca şiddetle söylemek gerekirse, -siz de anlamışsınızdır- karakter isimleri elbette gerçek değil. Kendi kimliğini gizlediği gibi, etrafındakilerin kimliğini de gizlemeyi seçiyor PuCCa. Eh, en doğrusunu yapıyor bence. O başarılı bir yazar, umarım bir kitabı daha çıkar. Çünkü ilk baskısını alacağım!

3 yorum:

  1. ahaha süper olmuş. Ben çok seviyorum puccayı ama resmini gördüm maalesef :D dişlek

    YanıtlaSil
  2. ya twitter sayfasından o resimdeki olmadığını söylemişti Pucca yanlış hatırlamıyosam ama oladabilir tabii :D

    YanıtlaSil
  3. ben de baktım şimdi :D kitaptaki tarifle çok fazla uyuyor

    YanıtlaSil